Νέα

Δελτίο Τύπου, 16 Ιουνίου 2022


Διαδικτυακή εκδήλωση για τις «Καινοτόμες τεχνολογίες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του COVID-19»

Δελτίο Τύπου

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», συνεχίζοντας τις δράσεις που σχετίζονται με την Ανοιχτή Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα, διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 11:00 τη διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση (webinar) με θέμα «Καινοτόμες τεχνολογίες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του COVID-19 («Innovative technological methods emerging in the COVID-19 era»), στο πλαίσιο υλοποίησης της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού έργου OSIRIS.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτριος Τσώλης θα παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα τεχνολογίας Blockchain και NFTs και πώς η πανδημία ενίσχυσε το "Digital Original" Trading. Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα. Βασιλική Λιάγκου θα αναλύσει ζητήματα για την Κυβερνοασφάλεια και το Ηλεκτρονικό Απόρρητο, εστιάζοντας στα διδάγματα που προέκυψαν από την ευρύτατη χρήση του διαδικτύου την περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του OSIRIS στο Youtube, και είναι το δεύτερο κατά σειρά σε έναν κύκλο επιμορφωτικών δράσεων σχετικών με την Ανοιχτή Καινοτομία στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του webinar και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ

Το έργο OSIRIS συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe και είναι μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να προωθήσει την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία λειτουργώντας σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον, στα πλαίσια του οποίου έχουν προκύψει Σχέδια Δράσης και νέες περιφερειακές πολιτικές που συνεισφέρουν στην άνθιση συνεργατικών και περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας.

Η αφίσα της εκδήλωσης: