Νέα

Δελτίου Τύπου για την Πράσινη Αντίληψη

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (ΙΤΥΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), στα πλαίσια πιλοτικού έργου εφαρμογής της "Πράσινης" Αντίληψης για μείωση ενεργειακού φορτίου σε επιλεγμένους φορείς του ΥΠΑΙΘ, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή της Πράσινης Αντίληψης στα σχολεία».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στο αμφιθέατρο του ΙΤΥΕ, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ΙΤΥΕ, καθώς και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ημερίδα άνοιξαν εκ μέρους του ΙΤΥΕ ο Καθ. Γιάννης Γαροφαλάκης, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «Πράσινη Αντίληψη» και η κα. Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας. Η παρουσίαση του έργου «Πράσινη Αντίληψη» έγινε από τον κ. Σωτήρη Μιχαλόπουλο.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις των δράσεων του έργου στα σχολεία Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών, 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Γυμνάσιο Σταυροδρομίου και Γυμνάσιο Δεμενίκων, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών οι οποίοι ανέλυσαν τις εμπειρίες τους.

Η κα. Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έδωσε στοιχεία για δράσεις σχετικές με το Αειφόρο Σχολείου του μέλλοντος, η κα. Μαρία Μακρή εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παρουσίασε παρόμοια έργα στην περιφέρεια, ο κ. Γιώργος Μυλωνάς εκ μέρους της Ερευνητικής Μονάδας 1 του ΙΤΥΕ παρουσίασε εφαρμογές για «έξυπνα κτίρια», ο Καθ. Εμμανουήλ Βαρβαρίγος, επιστημονικός Υπεύθυνος Δ/νσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών ΙΤΥΕ, παρουσίασε το IPv6 δίκτυο ενεργειακών μετρήσεων πραγματικού χρόνου σε 50 σχολεία και συναφείς δράσεις και η κα. Ε. Γιαλούρη εκ μέρους του ΣΤΕΔΕ παρουσίασε ανάλογες δράσεις του ιδιωτικού τομέα.

Την ημερίδα έκλεισε ο Καθ. Γιάννης Γαροφαλάκης με σύνοψη των εισηγήσεων και συζήτηση με του μαθητές.

Πανοραμική φώτο
Στιγμιότυπο από την ημερίδα
κοινό
Στιγμιότυπο από την ημερίδα
ΠΠΓΠ
Παρουσίαση από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών
Σχολείο Δεμενίκων
Παρουσίαση από το Σχολείο Δεμενίκων